Прахово боядисване

 

ДЕНЕС ООД се занимава с прахово боядисване на алуминиеви профили и различни метални изделия от 1992 година. Боите за прахово боядисване, с които фирмата работи са с европейско качество и конкурентна цена - Akzo Nobel, Neokem , Evro Polveri , TIGER® и др. Всички цветове по RAL стандарт в гланц, полу-гланц, фина структура мат и широка гама от едри и дребни структурни бои, бои с металик , лакове за постигане на всички видове ефекти, грунд, хамършлак, ковани и много други специални ефекти, задоволяват и най-капризните дизайнерски желания.

 

Цехът работи и с боя на клиента.

 

Технологията на боядисване е електростатично нанасяне на полимерно-епоксидни прахови бои с последващо полимеризиране в термична камера. Предварителната подготовка на изделието се извършва със специално произведени химикали за тази цел.

 

Оборудването включва три кабини и електростатични пистолети за нанасяне на праховата боя . 

Три пещи:

  1. една с дължина 6500 мм дава възможност да се изпичат до 6,30 -метрови профили
  2. една с дължина 6300 мм дава възможност да се изпичат до 6,00 -метрови профили
  3. една с дължина 3800 мм, широчина 1000 мм и височина 1750мм

 

 

 

Приемат се сурови или със съществуващо прахово покритие профили. 

Металнитe изделия преминават през последователни фази от обезмасляване,хромиране , измиване, съхнене, електростатично нанасяне на прахова боя и изпичане, придобиват високо качество, устойчивост на корозия и добър търговски вид.

В процеса на работа се използва и релсов път за по-висока производителност - 400 м² за 1 ден

Срокове за изпълнение:  

 

 
Приемаме и доставяме прахово боядисани детайли с куриер